Heb je vragen? Bel 06-46187615

Wijntips

Windmeul Wijnmakers diner bij De Wilmersberg

Windmeul Wijnmakersdiner De Wilmersberg

Een culinair Windmeul wijnfestijn bij De Wilmersberg

Het Windmeul wijnmakers diner vond onlangs plaats in De Wilmersberg. Dit fraaie hotel en restaurant in de De Lutte is in elk jaargetijde betoverend. En zodra je aanschuift aan een perfect gedekte tafel voel je al dat het een prachtige avond wordt. Dit gevoel klopte. Het is genieten van culinaire hoogstandjes, van bijzondere Windmeul wijnen en van de verhalen in het Zuid-Afrikaans van Marius Burger. De avond is compleet zou je zeggen. Echter.. dan volgt nog een huwelijksaanzoek! Veel feestelijker kan het niet worden, ze heeft ja gezegd :-).

Lees meer over de Windmeul wijnen en hoe sommelier Jan Ansink en chef-kok Ronald Bor ze combineren met de perfecte gerechten.

Naar de Windmeul wingerden in Paarl

Windmeul Kelder is een wijncoöperatie met 32 leden en en wordt geleid door de wijnboeren. Zij hebben allemaal een passie voor het creëren van baie mooie wijnen. Het is een hechte boerengemeenschap. Dat is het meest zichtbaar op de Plaasmark, de boerenmarkt. Elke maand brengen de boeren hun producten naar deze levendige markt waar de families en gasten eten, drinken, kopen en dansen.

Goede wijn begint in de wijngaard en daarom worden we virtueel meegenomen naar de ‘wingerden’.

Marius vertelt dat ze precies weten welke percelen van de boeren het beste zijn. Binnen het perceel kiezen ze zelfs voor de Reserve wijnen alleen specifieke rijen wijnstokken. Nieuw is de keuze voor oude, gecertificeerde wijnstokken en waarom dit een enorme kwaliteitsimpuls geeft. Door meerdere internationale wijncritici wordt deze kwaliteit herkend.

Windmeul wijngaard., oude bosstokkies.
Windmeul oogst

Fantastische wijn-spijs combinaties

Na een uitgebreide wijnproeverij is het tijdens het diner ‘the proof in the pudding’. Sommelier Jan Ansink en Chefkok Ronald Bor tekenen voor de prachtige culinaire combinaties.

Bij elk gerecht wordt twee wijnen geschonken. Eenieder kiest het glas van haar of zijn voorkeur en dat levert mooie gesprekken op.

De kabeljauw met gebarbecuede knolselderij (en meer) is een waar kunststukje en combineerde heerlijk met de met Reserve Chardonnay en Chenin Blanc. De gebraden hertenrug met pompoen, zwarte knoflook (en meer) was zo fantastisch zacht en rijk van smaak. Deze werd gecombineerd met de Windmeul The Legend, een dijk van een bordeaux en de Windmeul Reserve Pinotage, een icoonwijn van Zuid-Afrika. Deze laatste wijn is een ware smaaksensatie bij het gerecht.

Windmeul Voorgerecht Wilmersberg
Windmeul Hoofdgerecht Wilmersberg

Baie dankie

We kunnen terugkijken op een mooie avond, met een heerlijke nazit en een heel mooi gezelschap. Baie dankie aan het Wilmersberg team en Marius Burger!

In dit blogartikel van Anne Wies van Oosten lees nog meer in detail over wijn-spijs combinaties en over ins en outs van Windmeul Kelder, bekroond tot de nummer 1 coöperatieve wijngoed van 2019.

Wijnliefhebbers delen mooie wijnen
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Post navigation