check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €85
check markProefgarantie

Wijntips

Mosselen met een Zuid-Afrikaanse touch

By Wijn en Spijs, Recepten, Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Mosselen met een Zuid-Afrikaanse touch
Mosselen met Zuid-Afrikaanse touch recept

Mosselen recept met wijnadvies

Zin in mosselen maar dan net even anders dan klassiek? Ontdek dit recept van mosselen met een Zuid-Afrikaanse touch. Lekker licht pittig en bij elk etentje een succes. Zowel als voor – als hoofdgerecht.

In Zuid-Afrika hebben wij deze mosselen voor het eerst gegeten. Met de hulp van onze wijnmaker hebben we het recept gekregen, dus nu kan jij er ook van genieten ;-). Het sausje heeft Aziatische kruiden uit de Zuid-Afrikaanse keuken en geeft dat licht pittige karakter.

Het gerecht combineert heerlijk met wat rijkere droge witte wijnen. Medium bodied en mag beetje aromatisch zijn. Natuurlijk hebben we een wijnadvies :-), een unieke Chenin Blanc. Op zijn Zuid-Afrikaans, geniet it 👌

Voor 4 personen:

  • 20 grote mosselen (als die er zijn) of 1.5 kg kleine mosselen
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 3 theelepels met geraste gember
  • 3 theelepels met groene Thaise curry pasta
  • 1 gele paprika in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 ui in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 rode peper in hele kleine stukjes gesneden
  • 50 ml Chenin Blanc (liefst die je erbij gaat schenken)
  • 200 ml romige kokosmelk
  • Verse koriander (of peterselie)
  • 3 scheuten olijfolie
  • Snij alle ingrediënten en zet deze klaar
  • Was de mosselen en check of ze goed sluiten met tik op de schelp
  • Doe ze in een pan met alleen water en breng ze aan de kook totdat ze open gaan
  • Doe in een wokpan de olijfolie op hoog vuur en wok de ui, paprika, gember en knoflook
  • Voeg na 4 min.de Chenin Blanc en kokosmelk toe.
  • Voeg de curry pasta toe. Laat op laag vuur 1 á 2 minuten sudderen tot je ideale dikte.
  • Als de mosselen klaar zijn voeg je ze toe aan de saus in de wokpan
  • Laat het geheel nog 5 minuten sudderen, de saus voorzichtig over de mosselen scheppen

Serveer op groot of diep bord. Garneer met koriander. Geef er vers stokbrood bij. 

Tip 1 een lepel om de saus en mossel te combineren. En dan een slok van de Chenin, mmm, baie lekker!

Tip 2: ook heerlijk als hoofdgerecht op bord of in schaal met extra mosselen en een heerlijke salade

Wijnadvies: Chenin Blanc

Combineer deze mosselen met een wat rijkere doch frisse droge witte wijn. Zoals deze uitnodigende Roodekrantz 1983 Swartland Chenin Blanc. Van een gecertificeerde ‘old heritage’ wijngaard uit 1983 in fameus Swartland.

Smaken van peer, abrikoos en appel geven fruitigheid en wat zachtheid dat mooi aansluit op de saus. Dit alles is mooi in balans met de frisheid van mineralen, fynbos en mooie zuren wat heerlijk is bij het ziltige karakter van de mosselen.  Baie lekker!

Post navigation