check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €85
check markProefgarantie

Onze missie

Ontdek bijzondere wijnen uit Zuid-Afrika

Als wijnliefhebber is het heel gemakkelijk om na een bezoek aan Zuid-Afrika enthousiast te worden van het land: de natuur en cultuur…. maar vooral ook de wijnen! Niet de bulkwijnen die we in Nederland in de supermarkten tegen komen, maar schitterende wijnhuizen, met een kwaliteit die zich meten kan (of beter is!) dan menig topwijnhuis uit Europa of de Nieuwe Wereld.

Nederlanders hebben in 1656 de eerste druivenstokken aangeplant, in een klimaat en op een bodem buitengewoon geschikt voor wijnbouw. Eind 18e eeuw kwamen Franse Hugenoten naar Zuid Afrika en namen hun rijke tradities en wijncultuur mee. Nu, na een moeilijke periode met nadruk op volume productie en Apartheid is Zuid-Afrika herontdekt als TOP wijnland, getuige de vele internationale erkenningen.

Anita en Albert Hagedoorn van Kaaps Wijnhuis willen je laten genieten van de allermooiste Zuid Afrikaanse wijnen. Tot voor kort onontdekte parels met een eigen verhaal en alleen via ons te koop.  En allemaal met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, want je koopt rechtstreeks van de importeur. Zoals de top wijnen van Ernie Els Wines, maar ook van Glenelly Wine Estate, Lemberg, Windmeul Kelder , Mont Blois Wine Estate, Roodekrantz en Oak Valley. Ontdek de verschillen in terroirs en de talenten van de verschillende wijnmakers.

infographic

Wat maken de Zuid-Afrikaanse wijnen zo bijzonder?

Ontdek wat Zuid-Afrikaanse wijnen zo bijzonder maakt en met de beste Franse wijnen. Albert op bezoek bij NH Gooi Business radio en in gesprek met Franse wijnkenner :-).

 

https://nhgooi.nl/gemist/fragment/1153727/nh-gooi-business-albert-hagedoorn-kaaps-wijnhuis-importeert-wijn-zuid-afrika

Kaaps Wijnhuis op de radio bij NHGooi in Business