check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Onze missie

Ontdek bijzondere wijnen uit Zuid-Afrika

Als wijnliefhebber wil je graag verrast worden door heerlijke kwaliteitswijnen. Mooie wijnen waarvan je élke slok geniet!

Tja, dan is het niet moeilijk om na een bezoek aan Zuid-Afrika enthousiast te worden van dit wijnland. Niet om de bulkwijnen die we in Nederland in de supermarkten tegenkomen, maar schitterende wijnhuizen, met een kwaliteit die zich meten kan (of beter is!) dan menig topwijnhuis uit Europa of de Nieuwe Wereld.

Kaaps Wijnhuis: 10 jaar genieten van de allermooiste wijnen

En zo begon het.

Zo’n 10 jaar geleden raakten wij, Anita en Albert, ook verliefd op Zuid-Afrika. Zittend op het terras van Ernie Els Wines met magnifiek uitzicht op de Helderberg. En genietend van Ernie’s Big Easy.

Deze wijn moet iedere wijnliefhebber in Nederland proeven!, vonden we.

Zo begon onze missie; wijnliefhebbers verrassen met de allermooiste Zuid-Afrikaanse wijnen!

Wij nemen je mee naar die Kaapse Wynlanden. Je ontdekt tot voor kort onontdekte parels met een eigen verhaal en alleen via ons te koop. Terroirwijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, want je koopt rechtstreeks van de importeur.

Zoals de topwijnen van Ernie Els Wines, maar ook van Glenelly Wine Estate, Lemberg, Windmeul Kelder , Mont Blois Wine Estate, Keet, Roodekrantz , Swerwer en Oak Valley. 

Zij komen uit verschillende wijnregio’s, onder andere uit Stellenbosch, Swartland, Paarl, maar ook Elim, Elgin en meer.

Wat maken de Zuid-Afrikaanse wijnen zo bijzonder?

Dit boeiende wijnland heeft al een wijntraditie van meer dan 365 jaar.

Nederlanders hebben in 1656 de eerste druivenstokken aangeplant, in een klimaat en op een bodem buitengewoon geschikt voor wijnbouw. Eind 18e eeuw kwamen Franse Hugenoten naar Zuid-Afrika en namen hun rijke tradities en wijncultuur mee.

Nu, na een moeilijke periode met nadruk op volume productie en Apartheid is Zuid-Afrika herontdekt als TOP wijnland, getuige de vele internationale erkenningen.

Dat komt door de ongeëvenaarde diversiteit in terroirs. En door de nieuwe generatie wijnmakers die jou wil laat genieten van deze verscheidenheid in hun pure wijnen. Dat doen zij op een duurzame manier, met oog voor natuur en mens.

Beluister wat Zuid-Afrikaanse wijnen zo bijzonder maakt en meet met de beste Franse wijnen. Albert op bezoek bij NH Gooi Business radio en in gesprek met Franse wijnkenner :-).

 

https://nhgooi.nl/gemist/fragment/1153727/nh-gooi-business-albert-hagedoorn-kaaps-wijnhuis-importeert-wijn-zuid-afrika

Kaaps Wijnhuis op de radio bij NHGooi in Business

Waarom wijnen kopen bij Kaaps Wijnhuis?

Inmiddels is Kaaps Wijnhuis een vooraanstaand specialist in bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnen. Wij willen jou als wijnliefhebber laten genieten van de heerlijkste wijnen met service en persoonlijk wijnadvies.

Wij bieden wijnliefhebbers:

  • Uniek assortiment van prijswinnende wijnen uit Zuid-Afrika
  • Exclusief en niet in supermarkt te koop
  • Scherp geprijsd, ze komen direct van kleinschalige wijnboeren die we persoonlijk kennen.
  • Vertrouwd en met gemak online te bestellen
  • Wijnproeverijen en masterclasses om te proeven en te beleven
  • Persoonlijke service en wijnadvies

Steeds meer restaurants weten Kaaps Wijnhuis te vinden. Ook interesse? We lichten graag toe wat we kunnen bieden. Mail hallo@kaapswijnhuis.nl of bel +31 (0)88 050 00 00. Kijk hier welke toprestaurants zijn voorgegaan.