check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €75
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel 06-46187615

Wijntips

Covid…..maar jou smaakkliere kan nog vlieg!

Op 28 december kondigde de regering van Zuid-Afrika een nieuw verbod op de verkoop van alcohol af, in de eerste instantie was dit tot 15 januari, maar deze week is het verlengd tot minimaal 15 februari. Geen verkoop van alcohol, niet in winkels maar ook niet in restauarants of terras. En bij de wineries dus ook niet.

En dat in het hoogseizoen – het is nu hartje zomer in Zuid Afrika. Lege stranden, lege buiten ruimtes, geen toeristen. Kaapstad staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, lange witte zandstranden en glinsterende wateren. Het stadsbeeld rondom Tafelberg Nationaal Park, een omhelzing van groene gordels, mooie bergwandelingen en altijd in de buurt: die schitterende wijngaarden.

Kaapstad is een zeldzaam paradijs waar de lokale bevolking de vele bezoekers die in deze tijd van het jaar komen zo hartelijk ontvangt. Met stranden, botanische tuin en de levendige eet- en wijn scene bruist het hier altijd. Maar nu niet…….

De stranden zijn verlaten, de restaurants stil en de wineries gesloten.

Een sprankje hoop is dat dit keer het transport en de export van wijn door kan gaan. Bezoeken lukt niet – niet essentiële vliegreizen zijn opgeschort – maar je smaakpapillen kunnen nog steeds vliegen!

…..maar jou smaakkliere kan nog vlieg!

Laat je volgende wijnkeuze Zuid-Afrikaans zijn en help deze unieke regio deze storm doorstaan. Namens onze wijnhuizen en hun personeelsleden: Baie Dankie!

 

 


				
							

Online Ernie Els proeverij met wijnmaker Louis🍷

Ernie Els online wijnproeverij

Online Ernie Els proeverij met wijnmaker Louis Strydom

We gaan zaterdag 12 december van 16.00 tot 17.00 uur op reis naar Zuid-Afrika. Althans online 😉. Jij bent één van de eerste die de allermooiste winery van Stellenbosch bezoekt – de geheel vernieuwde Ernie Els Wine Estate!

Waan je even in betoverend Zuid-Afrika en laat je inspireren voor de feestdagen.

Je doet dat met topwijnmaker Louis Strydom, verantwoordelijk voor alle internationaal bekroonde wijnen van dit exclusieve wijngoed op de Helderberg.

Wat houdt de proeverij in?

Tijdens een informele online wijnproeverij opent Louis de deuren van de winery en beleef je het nieuwe moderne en luxe wine estate en proeft live de:

  • Ernie Els Big Easy Red
  • Platter’s  5 ⭐️ wijn en de beste rode blend van Zuid-Afrika in 2019: Ernie Els Proprietors Blend
  • De nieuwste topwijn, de Ernie Els Major Series Cabernet Sauvignon, deze ontving zojuist Double Gold 🏅en uitgeroepen door Prescient tot de top 10 van Zuid-Afrika.

Met veel passie zal Louis de verhalen achter deze wijnen met je delen. En met de feestelijke diners in het vooruitzicht leer je ook bij welke gerechten deze prachtige wijnen aansluiten. 

Ook bepreekt hij de Big Easy Chenin Blanc en de Ernie Els Signature…en beantwoordt hij al je vragen!

Meld je gratis aan voor deze unieke online wijnproeverij waarvoor wijnkennis niet nodig is. Je ontvangt 9 december de toegangslink voor de zoomproeverij. En dat is nog niet alles. Je ontvangt ook een bijpassend recept voor een heerlijk vervolg van de avond.

Klik op button en meld je met naam en voornaam aan 👇🏻

PS: Het natuurlijk het leukst als je live met Louis mee kan proeven 😉. Daarom hebben we een zeer voordelig proefpakket Online Ernie Els proeverij met 3 flessen en een pakket met 6 flessen  🍷. Bestel op tijd want het is superdruk bij PostNL. Nog vragen? Mail me gerust op anita@kaapswijnhuis.nl

Wijninspiratie voor de Feestdagen 🍷

Walk in wijnproeverijen Boerenmarkt

Proef 28 november feestelijke topwijnen

Zin in inspiratie voor de feestdagen? Op zoek naar een extra mooie wijn om jezelf en gasten mee te verwennen?

Misschien vind je het een uitdaging om voor de komende periode een bijzondere wijn te vinden. Liefst een wijn met een verhaal en toch betaalbaar. En als het even kan wil je de wijn graag nog proeven 😊.
Ontdek  je favoriete wijn voor de feestdagen op een kleinschalige en corona verantwoorde manier.
Kom naar de gratis Walk-In wijnproeverijen op de BOERenMarkt op 28 november bij De Blommenhoeve aan de Meentweg 37  in Eemnes.
 
Vol inspiratie voor de Feestdagen met Zuid-Afrikaanse wijnen & recepten & kazen & chutney 🎉.
 
Tijdens de walk in proeverij ga je mee op ontdekkingsreis naar Zuid-Afrika. We vertrekken om:
11.00 uur
12.00 uur
13.00 uur
14.00 uur en de laatste reis is om
15.00 uur
We nemen je mee naar de wijngaarden in Zuid Afrika en laten je proeven wat Zuid Afrika aan mooie wijnen te bieden heeft.
 
Je proeft 4 topwijnen: 2 wit en 2 rood. We vertellen over de wijnen, hoe ze gemaakt zijn en bij welk eten deze wijn goed tot zijn recht komt. Bij de wijnen ontdek je ook welke kazen en chutney perfect combineren. En er zijn een aantal bijpassende feestelijke recepten.
 
Natuurlijk kan je de wijnen bij ons bestellen, we hebben speciaal voor deze dag een aantal zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Vanaf 75 euro worden de wijnen gratis thuisbezorgd. De reis duurt max. 30 minuten en is gratis🍷!
 
Aanmelden is nodig op anita@kaapswijnhuis.nl en vermeld hoe laat en met wie je komt. Of meld je op de markt bij Kaaps Wijnhuis.
 

Nog even alles op een rij  

WANNEER:
Op zaterdag 28 november 2020. Om 11.00 uur, 12.00  uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.
NB: de gezellige Boerenmarkt is open van 10.00 uur tot 15.00 uur.
WAAR:
Op de BOERenMarkt in een open ruimte van De Blommenhoeve met max 10 reizigers, zittend op gepaste afstand. Meentweg 37, Eemnes.
WAT:
– Je proeft 4 topwijnen van het Kaaps Wijnhuis
– Met kazen van Bio-Smaak, ook op de BOERenMarkt.
– Met chutney van het Blauwe Huisje, ook op de BOERenMarkt
– Scherpe wijnaanbiedingen en een paar bijpassende recepten.
HOE
Verzeker je plekje via mailtje anita@kaapswijnhuis.nl
En geef aan wanneer en met wie je komt. We gaan ervan uit dat je gezond bent.
Of kom op de markt naar Kaaps Wijnhuis. Dan kijken we wanneer er plek is. 
 
Hartelijke welkom namens ons 4-en , en meld je nu HIER aan 🙌.

Ik meld mij aan ✅

Tim Atkin, ook topwaarderingen voor Mont Blois

Mont Blois Pinotage Nina-Mari Bruwer
Tim Atkin MV over Mont Blois Wine Estate in zijn zojuist verschenen en toonaangevende South African Report 2020.

Dat is spannend, wat vindt hij van ‘onze’ wijnhuizen?! Want ja, wij vinden onze wijnen (natuurlijk) voortreffelijk!

Dus heel benieuwd wat de toonaangevende wijnjournalist Tim Atkin MV ervan vindt! Hij volgt Zuid-Afrika al jaren en proeft elk jaar de wijnen op zijn uitnodiging. En wat vindt hij van de wijnen uit Zuid-Afrika?Lees verder…

Tim Atkin 2020 met topwaarderingen voor Lemberg

Tim Atkin MV over Lemberg Wine Estate in zijn verschenen toonaangevende South African Report 2020.

Dat is spannend. Want ja, wij vinden onze wijnen (natuurlijk) voortreffelijk.

Dus heel benieuwd Tim Atkin, een toonaangevende wijnjournalist in de wijnwereld, ervan vindt. Hij volgt Zuid-Afrika al jaren en proeft elk jaar de wijnen op zijn uitnodiging. We ontmoette hem op ProWein, zie foto :-), de grootste wijnbeurs van Europa. En wat vindt hij de wijnen uit Zuid Afrika. Zijn eerste zin luidt bemoedigend:Lees verder…

Ook topwijnen 😃 in de vakantie tijd – thuis – vakantiehuis of camping. Met 10% korting!

Leuk nieuws in deze onzekere tijden – veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. En steunen zo de toeristen industrie die het moeilijk heeft gehad. En als uw auto al vol is met bagage, je geen zin hebt in een supermarkt wijntje…. bestel dan bij ons je favoriete Zuid-Afrikaanse wijnen!

We verzenden met PostNL en die bezorgt (bijna) overal. Dus aarzel niet en bestel voor 20 augustus met code Vakantie en u krijgt ook nog eens 10% korting😊! De korting wordt direct verrekend met het afrekenen. Minimale bestelling is € 75 en niet geldig voor al voordelige aanbiedingen en wijnpakketten.

We wensen een ieder een hele fijne en veilige vakantie 😎 .

Proost!