check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

De oogst 2024 is van start gegaan🍷

By Algemeen, Zuidafrikaanse wijnen, Wijnweetjes Reacties uitgeschakeld voor De oogst 2024 is van start gegaan🍷
Druiven selecteren 500x500

September is de oogstmaand in Europa. Op andere plaatsen in de wereld is nu de tijd voor de oogst. In Zuid-Afrika is de oogst van 2024 van start gegaan.

Door de extreem warme zomer in de West-Kaap (het wijngebied van Zuid-Afrika), is de oogst 2 weken eerder dan gebruikelijk van start gegaan.
De berichten tot nu toe zijn positief en de verwachting is dat 2024 een betere opbrengst heeft dan het jaar ervoor. Echter, is de opbrengst nog steeds niet op het niveau van eerdere jaren.

De diverse wijngebieden hebben in de winter kunnen profiteren van lage temperaturen en veel regenval. De waterreservoirs zijn hierdoor mooi op peil gekomen en de koude heeft ervoor gezorgd dat schimmels en ongedierte geen kans kregen.

Toch heeft de lente weer voor nieuwe uitdagingen gezorgd. Vooral de natte omstandigheden hebben in enkele regio’s voor problemen gezorgd. In bijvoorbeeld Paarl zijn pittige overstromingen geweest hetgeen meeldauw heeft veroorzaakt. Meeldauw is een schimmel die de druivenstokken aantast. In veel gevallen hebben de druiven die met meeldauw besmet zijn geraakt minder smaak. In hoeverre dit effect heeft op de oogst in Paarl en omgeving moet worden bezien.

Conclusie: 2024 is een beter jaar dan 2023 in kwantiteit maar nog steeds minder dan gemiddeld. Kwaliteit moet nog blijken, maar de eerste tekenen zijn goed. De prijzen zullen naar verwachting licht stijgen of gelijk blijven.

 

Als de nieuwe oogst vorm krijgt en we meer horen van de kwaliteit en de opbrengst, wullen we je hierover verder informeren.

Druiven 1200

Kijk je ook nu al uit naar de nieuwe oogst van 2024? We houden je op de hoogte!

We gaan op reis – ga je met ons mee? 🍷

By Algemeen, Zuidafrikaanse wijnen, Wijnweetjes Reacties uitgeschakeld voor We gaan op reis – ga je met ons mee? 🍷

Nu het winter is in de Kaap, is het een prachtige tijd om al onze prachtige wijnhuizen te bezoeken en kennis te maken.

We gaan op reis van 17 tot en met 23 juni aanstaande. In dit blog houden we je graag op de hoogte.

We starten de reis niet te ver van Kaapstad in Durbanville dat net ten noorden van Kaapstad ligt. Daar bezoeken we twee wijnhuizen die we nog niet in ons portfolio hebben.

De reis gaat daarna naar het verre zuiden naar Cape Agulhas waar zich Strandveld Wine Estate bevindt. We komen onderweg langs nog meer prachtige wijngebieden zoals Hemel en Aarde bij Hermanus. Op de terugweg rijden we naar het Elgin gebied en worden we ontvangen bij Oak Valley.

Daarna weer terug richting Stellenbosch. (Ernie Els, Glenelly) en naar Paarl (Windmeul). We maken nog een uitstapje naar het noorden naar Tulbach (Lemberg) om de reis af te sluiten in Stellenbosch.

We gaan je op de hoogte houden van onze avonturen en welke mooie nieuwe wijnen we (hopelijk) zullen vinden. Er zitten een paar hele mooie nieuwe wijnhuizen bij waar we veel van verwachten.

Ons volgende bericht zal komende week te zien zijn.

Tot dan,

Kristine en Geert Jan

Reis mee door de Kaap naar de wijnhuizen van Kaapswijnhuis.nl

Platter Wine Guide 2023 is BINNEN 🍷

By Algemeen, Zuidafrikaanse wijnen, Wijnweetjes Reacties uitgeschakeld voor Platter Wine Guide 2023 is BINNEN 🍷
Platter Wijngids 2023 is binnen
Ja, we kunnen weer gaan plannen voor een prachtreis naar Zuid-Afrika! De eerste gidsen zijn binnen dus de voorpret kan beginnen op de bank thuis. Met de Platter’s Wine Guide 2023 en een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn natuurlijk! Je verlekkeren aan al het moois wat Zuid Afrika op wijngebied te bieden heeft.

Wat maakt deze gids zo bijzonder?Lees verder…

Kaaps Wijnhuis op wijnfestival in Buren 🍷

By Algemeen, Wijnproeverij Reacties uitgeschakeld voor Kaaps Wijnhuis op wijnfestival in Buren 🍷
Kaaps Wijnhuis weer op Chateau voor Buren

Wijnfestival in Buren op 28 augustus

Heerlijk! Live wijnproeven op het leukste wijnfestijn Chateau voor Buren.

Proef honderden wijnen uit de hele wereld in het 600 jaar oude pittoreske Buren. Wederom in de ommuurde tuinen van het voormalige Weeshuis van deze Oranjestad.

Kaaps Wijnhuis is weer aanwezig op dit gezellige wijnfestijn op zondag 29 augustus van 13.00 tot 18.00 uur.

Wij hebben er zin in, jij ook?

Lees verder…

Waar blijft de boot….?

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Waar blijft de boot….?

Als importeur/specialist in Zuid-Afrikaanse wijnen zijn we aardig wat gewend met levertijden.

De vaartocht zelf duurt circa 3 weken. Met klaarmaken in Zuid-Afrika en afhandeling Douane in Nederland waren we in totaal circa 6 weken kwijt. Maar nu niet meer……helaas. Ook wij hebben nu te maken met het tekort aan containers en scheepsruimte. En daardoor oplopende levertijden en transport kosten.

Het goede nieuws is dat je als klant van ons er nog weinig tot niets van hebt gemerkt. En dat willen we ook zo houden. Komende week gaan we weer aardig wat wijnen binnen krijgen dus nee verkopen kunnen we nog voorkomen. En de prijsverhogingen houden we ook zeer beperkt – maximaal een paar dubbeltjes per fles. En dat is heel weinig als we om ons heen kijken.

Dus je kan blijven genieten van onze heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen met een meer dan uitstekende prijs-kwaliteits verhouding.

Voorjaars Wijnproeverij 9 aprilBijvoorbeeld de heerlijke, zomerse wijnen van Oak Valley. Nu tijdelijk in de aanbieding de levendige Sauvignon Blanc Fountain of Youth 2020 met intense smaken van tropisch en wit fruit of de verfrissende Riesling Stone& Steel 2020 of voor bij een mooi stuk vlees op de BBQ de Ernie Els Big Easy Red 2018?!

Wij wensen jullie een hele mooie zomer en blijf genieten van een mooi glas wijn uit Zuid-Afrika!