check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €75
check markProefgarantie

Wijntips

Platter Wine Guide 2021 is binnen! UITVERKOCHT

Tja, we kunnen voorlopig helaas niet naar Zuid-Afrika. Maar wat wel kan is – met een goed glas zuid-afrikaanse wijn in de hand natuurlijk! –  je verlekkeren aan al het moois wat Zuid Afrika op wijngebied te bieden heeft.  Op je eigen bank met de Platter 2021 genieten van Zuid-Afrika. Toch…..?

Voorpret met de gloednieuwe Platter wijngids

Net binnen: de Platter’s 2021 South African Wine Guide is de meest complete Zuid-Afrikaanse wijngids. De 41e editie inmiddels, met meer dan 8.000 wijnen van meer dan 900 bedrijven – beschreven en beoordeeld. Met 720 bladzijden, volledig met kaarten en plattegronden is het ook een perfecte reisgids als je in de Zuid-Afrikaanse wijngebieden wilt rondreizen.

Platter’s sterren beoordelingen

De editie van 2021 bevat weer de winnaars van de felbegeerde 5-sterren-waardering (dus een score van 95 of meer punten), maar ook de beste winery, de nieuwkomer, de wijnen van het jaar en de “hidden gems”.

Voor de 5 Sterren beoordeling kiest men de beste 4.5 sterren wijnen uit voor een finale. Dit zijn de al de beste wijnen in hun categorie met minimaal 90 punten en een OUTSTANDING waardering. Men proeft dan blind de wijnen ( dus zonder naam en fles te zien) en bepaalt welke wijn voor dat jaar de classificatie van 5 sterren krijgt: ” SUPERLATIVE , A true South African Classic”.

Geniet van Platter’s sterren wijnen bij Kaaps Wijnhuis

Je kan genieten van onze selectie van maar liefst 47 wijnen met 4,5 sterren ! Wij hebben ook weer de nodige 5 sterren wijnen (Ernie Els, Oak Valley, Glenelly, Beaumont, Erika O) in huis!

Maar gelukkig ook de nodige “hidden gems” (value for money!) zoals Roodekrantz Pinotage, Windmeul Kelder Pinotage, Windmeul Kelder Cabernet Sauvignon-Merlot.

Je kan de gids hier bestellen. En bestel meteen wat van onze sterren wijnen zodat je dubbel kan genieten. En je de verzendkosten kan besparen.

Post navigation