check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €85
check markProefgarantie

Wijntips

Platter Wine Guide 2022 is BINNEN 🍷

By Zuidafrikaanse wijnen, Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Platter Wine Guide 2022 is BINNEN 🍷
Platter Wine Guide 2022

Ja, we kunnen weer gaan plannen voor een prachtreis naar Zuid-Afrika! De voorpret kan beginnen op de bank thuis. Met de Platter Wine Guide 2022 en een goed glas zuid-afrikaanse wijn natuurlijk! Je verlekkeren aan al het moois wat Zuid Afrika op wijngebied te bieden heeft. Wat maakt deze gids zo bijzonder?

De gloednieuwe Platter wijngids

De Platter’s 2022 South African Wine Guide is de meest complete Zuid-Afrikaanse wijngids. In de 42e editie (!) worden inmiddels  8.000 wijnen van meer dan 900 wijnboeren – beschreven en beoordeeld. Met 720 bladzijden, volledig met kaarten en plattegronden is het ook een perfecte reisgids als je in de Zuid-Afrikaanse wijngebieden wilt rondreizen.

Platter’s sterren beoordelingen

De editie van 2022 bevat weer de winnaars van de felbegeerde 5-sterren-waardering (dus een score van 95 of meer punten). Maar ook de beste winery, de nieuwkomer, de wijnen van het jaar  binnenhun categorie.  , de “highly recommended” en de “hidden gems”.

Voor de 5 Sterren beoordeling kiest men de beste 4.5 sterren wijnen uit voor een finale. Dit zijn de al de beste wijnen in hun categorie met minimaal 90 punten en een OUTSTANDING waardering.

Men proeft dan blind de wijnen ( dus zonder naam en fles te zien) en bepaalt welke wijn voor dat jaar de classificatie van 5 sterren krijgt: ” SUPERLATIVE , A true South African Classic”.

Geniet van Platter’s sterrenwijnen bij Kaaps Wijnhuis

Van onze wijnen heeft 50 % de beoordeling 4,5 sterren (OUTSTANDING) of  5 sterren wijnen zoals Ernie Els, Oak Valley, Glenelly Red , Lady May, Beaumont, Mullinieux ! Geniet van deze wijnen.

Maar gelukkig ook de nodige “hidden gems” (value for money!) zoals Roodekrantz Pinotage, Windmeul Kelder Pinotage,

Je kan de gids hier bestellen. Bestel meteen wat van onze sterren wijnen zodat je dubbel kan genieten en je de verzendkosten kan besparen :-).

Post navigation