check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

De oogst 2024 is van start gegaan🍷

By Algemeen, Zuidafrikaanse wijnen, Wijnweetjes Reacties uitgeschakeld voor De oogst 2024 is van start gegaan🍷
Druiven selecteren 500x500

September is de oogstmaand in Europa. Op andere plaatsen in de wereld is nu de tijd voor de oogst. In Zuid-Afrika is de oogst van 2024 van start gegaan.

Door de extreem warme zomer in de West-Kaap (het wijngebied van Zuid-Afrika), is de oogst 2 weken eerder dan gebruikelijk van start gegaan.
De berichten tot nu toe zijn positief en de verwachting is dat 2024 een betere opbrengst heeft dan het jaar ervoor. Echter, is de opbrengst nog steeds niet op het niveau van eerdere jaren.

De diverse wijngebieden hebben in de winter kunnen profiteren van lage temperaturen en veel regenval. De waterreservoirs zijn hierdoor mooi op peil gekomen en de koude heeft ervoor gezorgd dat schimmels en ongedierte geen kans kregen.

Toch heeft de lente weer voor nieuwe uitdagingen gezorgd. Vooral de natte omstandigheden hebben in enkele regio’s voor problemen gezorgd. In bijvoorbeeld Paarl zijn pittige overstromingen geweest hetgeen meeldauw heeft veroorzaakt. Meeldauw is een schimmel die de druivenstokken aantast. In veel gevallen hebben de druiven die met meeldauw besmet zijn geraakt minder smaak. In hoeverre dit effect heeft op de oogst in Paarl en omgeving moet worden bezien.

Conclusie: 2024 is een beter jaar dan 2023 in kwantiteit maar nog steeds minder dan gemiddeld. Kwaliteit moet nog blijken, maar de eerste tekenen zijn goed. De prijzen zullen naar verwachting licht stijgen of gelijk blijven.

 

Als de nieuwe oogst vorm krijgt en we meer horen van de kwaliteit en de opbrengst, wullen we je hierover verder informeren.

Druiven 1200

Kijk je ook nu al uit naar de nieuwe oogst van 2024? We houden je op de hoogte!

Post navigation