check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

Dé ontdekking: Strandveld Navigator uit Elim

By Algemeen, Zuidafrikaanse wijnen Reacties uitgeschakeld voor Dé ontdekking: Strandveld Navigator uit Elim

Strandveld Navigator – een droomwijn

Nieuw! Ontdek Strandveld Navigator. Deze Rhône stijl wijn is dé droom van menig wijnliefhebber én van wijnmaker Conrad Vlok van wijngoed Strandveld. Deze aromatische Rhône-melange combineert werkelijk naadloos de rijke smaken van Shiraz, Grenache en Viognier. De wijn heeft de rijkdom en elegantie zoals je die in de Noord Rhône vallei treft. Zo anders dan de meer boerse en zwaardere broertjes uit zuidelijk Rhône gebied.

Waarom geeft deze wijn zoveel voldoening, wat maakt haar zo uniek en waarom heet ze The Navigator?  Droom mee met wijnmaker Conrad en Prins Henri op deze ontdekkings tocht 👉

Deze wijn geeft je zoveel voldoening!

Eerst meer over deze krachtige rode wijn 🍷  😉.

De ontdekking begint al met de verpakking met mooi rood vloeipapier waarop het verhaal van Strandveld Navigator te lezen is.

Ontkurkt dan toont de wijn zich als bloemig en genereus. Met geuren en smaken van rood en zwart fruit zoals bramen, rode bessen en kersen. Lichte kruidigheid. Balans van rijkdom en elegantie door de mooie zuren en zeer verfijnde tannines.

Zoals Tim Atkin MV stelt ; Aromatic, Rich and elegant. This wine is so rewarding’.

Deze wijn is ook koel te drinken op 16 graden.

Strandveld Navigator - top Rhone blend

Uit de zuidelijkste wijngaard van Zuid-Afrika

Wijnmaker Conrad zag al jaren de potentie voor de Rhône stijl druiven.

Strandveld is namelijk de meest zuidelijke wijngaard van Zuid-Afrika en ligt in cool climate wijnregio Elim. 

Naast bijzondere wijngronden zijn hier zeer sterke en verkoelende winden, net als in de Noord Rhône. Je waait uit je jasje kunnen we uit eigen ervaring met je delen 💨. De druiven hebben daardoor perfect de tijd om te rijpen op hun eigen tempo. De optimale rijpheid garandeert Conrad verder door de co- fermentatie van 2 weken.

Dan mag de wijn 22 maanden rijpen in met name oude Franseiken vaten.

Maar waarom heet de wijn The Navigator?

Prins Henri ‘The Navigator’ leefde 500 jaar geleden in Portugal. Hij was gepassioneerd over het ontdekken van nieuwe gebieden over de wereld, en was met name op zoek naar een nieuwe vaarroute naar het Oosten.

Het verhaal vertelt dat hij een belangrijke collectie van kaarten heeft gemaakt. Die heeft hij overgedragen aan de marine om op deze kennis door te bouwen. Tijdens elke opeenvolgende karveel die verder langs de westkust van Zuid-Afrika voer, werd er nieuwe informatie toegevoegd aan de kennis van prins Henri.

Uiteindelijk was het Bartholomeu Diaz die in 1487 voor het eerst de zuidpunt van Afrika rondging, waarmee hij die allesomvattende nieuwe zeeroute opende.

Ontdek deze heerlijke wijn!

Bij Strandveld Vineyards zien ze de unieke bodems ook als een soort oude landkaart.

Zij zijn de leidraad voor het planten van hun Syrah, Grenache, Viognier en ook Mourvèdre wijngaarden. Dit met het geloof de wijn te creëren die het Strandveld terroir rechtvaardigt. Daarom vieren we deze wijn met de naam; The Navigator.

Deze Strandveld Navigator is nu exclusief bij Kaaps Wijnhuis te koop. Proost!

Primeur Proeven?

Als primeur is deze wijn (met nog 20 andere wijnen ) te proeven op onze unieke Voorjaars Proeverij op 9 april van 15.00 tot 18.00 uur  op Meentweg 37 te Eemnes in sfeervol Blommenhoeve. Nog paar plekjes, ga snel naar deze wijnproeverij. 

Post navigation