check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie

Wijntips

Covid…..maar jou smaakkliere kan nog vlieg!

By Algemeen, Zuidafrikaanse wijnen Reacties uitgeschakeld voor Covid…..maar jou smaakkliere kan nog vlieg!

Hoe gaat het met de Zuid-Afrikaanse wijnen en corona?

Wat liggen de wijngaarden er mooi bij!

De situatie rondom corona is helaas minder mooi.

Op 28 december kondigde de regering van Zuid-Afrika daarom voor de derde keer een nieuw verbod op de verkoop van alcohol af, in de eerste instantie was dit tot 15 januari, maar deze week is het verlengd tot minimaal 15 februari.

Geen verkoop van alcohol, niet in winkels maar ook niet in restaurants of terras. Niet via internet en niet ‘op de stoep’ bij  het wijnlandgoed.

En dat in het hoogseizoen – het is nu hartje zomer in Zuid Afrika.

Lege stranden, lege buiten ruimtes, geen toeristen. Kaapstad staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, lange witte zandstranden en glinsterende wateren. Het stadsbeeld rondom Tafelberg Nationaal Park, een omhelzing van groene gordels, mooie bergwandelingen en altijd in de buurt: die schitterende wijngaarden.

Kaapstad is een zeldzaam paradijs waar de lokale bevolking de vele bezoekers die in deze tijd van het jaar komen juist zo hartelijk ontvangt. Met die stranden, de botanische tuin, de Tafelberg en de levendige eet- en wijn scene bruist het daar altijd. Maar nu niet…….

De stranden zijn verlaten, de restaurants stil en de wijnhuizen gesloten.

Een sprankje hoop is dat dit keer het transport en de export van wijn door kan gaan. Bezoeken lukt niet – niet essentiële vliegreizen zijn opgeschort – maar je smaakpapillen kunnen nog steeds vliegen!

…..maar jou smaakkliere kan nog vlieg!

Laat je volgende wijnkeuze Zuid-Afrikaans zijn en help deze unieke regio deze storm doorstaan. Namens onze wijnhuizen en hun personeelsleden: Baie Dankie!

Kijk eens naar deze bijzondere selectie van duurzame en bekroonde wijnen van boutique wijnhuizen. Hartlik welkom!

 


				
														

Post navigation