check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

Zaterdag 20 juni – Wijnproeverij om kinderen te laten sporten – Lions Zandvoort

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 20 juni – Wijnproeverij om kinderen te laten sporten – Lions Zandvoort

ZANDVOORT – Om het 50-jarige jubileum extra glans te geven houdt de Lionsclub Zandvoort een wijnproeverij in strandpaviljoen Vooges.

Belangstellenden kunnen gratis meer dan 30 verschillende wijnen proeven, afkomstig van Wijnhuis Heemstede, Kaaps Wijnhuis en wijnkoperij Okhuysen. “Van elke verkochte fles ontvangt de Lionsclub één euro voor het Jeugdsportfonds. De aanschaf wordt gratis thuisbezorgd zodat er niet vanaf het strand gesjouwd hoeft te worden. Ook gaan er enkele bijzondere wijnen onder de hamer. Er is een pinautomaat aanwezig,” zegt Theo van der Laan, de onlangs wegens drukte afgetreden Lions-voorzitter die wel actief blijft voor de club. “De opbrengst gaat één op één naar het goede doel. Onze leden betalen zelfs voor hun eigen diner als we ons lustrum vieren,” vertelt Van der Laan.

Het Jeugdsportfonds Zandvoort maakt het mogelijk dat kinderen van 4 tot 18 jaar uit financieel niet-draagkrachtige gezinnen kunnen gaan sporten bij een vereniging. Het fonds betaalt de contributie en benodigde sportattributen tot een bedrag van 225 euro per kind per jaar. In 2013 deden 68 Zandvoortse kinderen mee, in 2014 nog meer.

De Zandvoortse afdeling is onderdeel van de wereldwijde organisatie Lions International. De eerste clubs zijn ongeveer 100 jaar geleden in de Verenigde Staten ontstaan. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving.

De Zandvoortse tak ijvert vooral via de Stichting Lions Helpen Kinderen voor jongeren in nood of in achterstandsituaties. Ook in ontwikkelingslanden. 

De wijnproeverij is op zaterdag 20 juni 2015 vanaf 15.00 tot ongeveer 19.00 uur.

wijnproeverijomkinderentelatensporten_1zandvoort

Brond: Dichtbij.nl/zuid-kennemerland

Post navigation