check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

We zijn er weer, na vele fantastische ontmoetingen!

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor We zijn er weer, na vele fantastische ontmoetingen!

Eind februari, begin maart waren we weer in Zuid-Afrika. Op zoek naar nieuwe wijnen en wijnhuizen, maar vooral ook op bezoek bij “onze” wijnhuizen. Moe doch voldaan zijn we weer terug in het (koude) Nederland. Met veel mooie ontmoetingen.

We vielen met onze neus in de druiven want de eerste ochtend konden we meteen de wijngaard in van Meerendal in Durbanville. Pinotage oogsten van het Heritage blok. Bush Vines van circa 60 jaar oud. Veel bukken dus en dan krijg je heel veel respect voor de plukkers! Daarna de winery in, echt handwerk – sorteren van de druiven.

En met Nicholas Bureau van Glenelly Wine Estate. Na een uitgebreide wijn proeverij met klanten van ons (wat waren de Chardonnay’s weer lekker!) een top lunch op het terras van de spik-splinter-nieuwe The Glenelly Vine Bistro. Een aanrader om heen te gaan!

En vervolgens naar the Ernie Els Winery waar Louw Strydom al klaar stond met een uitgebreide proeftafel. En weer werden we bevestigd van de enorme kwaliteit van de Cabernet Sauvignon’s die Louis Strydom (de wijnmaker) weet te maken op de Helderberg. En wat een uitzicht vanaf het terras! U moet wel snel zijn, vanaf 1 juli is voor ruim een jaar het proeflokaal en restaurant gesloten voor een uitgebreide renovatie.

Over onze ontmoetingen in de Elgin, Bot Rivier, Hemel en Aarde vallei (met regen!), Benguela Cove, Darling, Cederberg, Swartland, Paarl, Tulbagh en Olifants River komen we graag terug in een volgend bericht!

Ook met onze nieuwe wijnhuizen! Wat een pareltjes……we houden u nog even in spanning. Deze week de eerste bestellingen de deur uit!

 

Post navigation