check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

Vrijdag 10 juni Zomerproeverij met ‘The Lady of Lemberg’

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Vrijdag 10 juni Zomerproeverij met ‘The Lady of Lemberg’

Kaaps Wijnhuis Lady Lemberg FB 1200 x 620

Zomerinspiratie nodig? Kom #1 verleidelijke Zuid-Afrikaanse wijnen proeven en beleef waarom Zuid-Afrika op dit moment zo spannend is als wijnland. We schenken we 20 unieke zomerse wijnen van onze boutique wijnhuizen. Met nieuwe trouvailles. Dat doen we in een historisch gebouw, een rijksmonument dat vanaf 1615 de stadswaag van Naarden was. 

Onze speciale gast is de ‘The Lady van Lemberg’, de eigenaresse van Lemberg Wine Estate – Suzette van Rensburg. Zij neemt je om 20.00 uur even mee naar ‘the art of handcrafted wines’ van Lemberg. Waar met passie en oog voor duurzaamheid excellente wijnen worden gemaakt. Bekend van de wijnen met een ziel, en prijswinnend.

Zoals de verleidelijke Lady, een vernieuwende witte blend die internationale erkenning krijgt, evenzo de top pinotage Spencer. We proeven ook Lemberg’s pragtige nieuwe wijnen zoals de Sauvignon Blanc, Rosé, Harslevelu en iets exclusiefs uit het wijnvat (verrassing!). Waan je even in Zuid-Afrika bij de verhalen over een Top Boutique Wine Estate. Waar de bavianen het liefste alle druiven opeten, terwijl de ganzen juist de druiven gezond houden.

Suzette zal erna bij de proeftafels graag je vragen beantwoorden en je inspireren met wijntips. Verder lekker genieten, informeel 20 wijnen proeven en ontdekken. Bovendien aantreklike aanbiedingen om helemaal klaar te zijn voor de zomer. Nog even op een rij:

  • Vrijdag 10 juni: Zomerproeverij met het verhaal van Suzette van Rensburg, eigenaresse Top Wine Estate Lemberg
  • In historisch gebouw: Het Weegschaal museum, Turfpoortstraat 27, Naarden-Vesting. Parkeren kan op de markt.
  • Van 19.30 uur inlopen, tot 22.00 uur.

Gratis voor Wijnvrienden van Kaaps Wijnhuis. Meld je snel aan op  mailto:info@kaapswijnhuis.nl 👈 Uiteraard ben je van harte welkom om vrienden of familie mee te nemen. Nog geen Wijnvriend? Als we je mogen aanmelden voor de Wijnbrief is dat opgelost: dan ontvang je bovendien de leukste aanbiedingen, wijntips, en kan je gratis of tegen gereduceerd tarief mooie wijnproeverijen meebeleven.

Aanmelden Zomerproeverij met ‘The Lady of Lemberg”

 

LembergBldeNoirSfeer

Lemberg Wine Estate:

Het wijngoed ligt in het hart van de beeldschone Tulbagh Vallei, omringd door de machtige Witzenberg en Winterhoek bergen. Tulbagh ligt ten noorden van Stellenbosch. Ooit was het de kleinste wijngoed van heel de Kaap. Daar kwam verandering in nadat Suzette van Rensburg en Henk Du Bruyn Lemberg overnamen in 2001. Inmiddels heeft het 80 ha warm gelegen wijngaarden. Door nieuwe aanplant van druivenrassen, maar ook herontdekking van vergeten druivenrassen als Harslevelu. Met de hulp van iconische wijnmaker Jan Boland Coetzee en wijnmaker David Sadie (Swartland) zijn pragtige wynen gecreëerd. Alle wijnen worden door de toonaangevende Zuid-Afrikaanse wijngids Platter beoordeeld als ‘excellent’ of ‘outstanding’.

De huidige wijnmaker Neil Russouw zet deze trend door binnen de visie van Lemberg: ‘Lemberg’s mission is to continually improve as a boutique wine estate of recognized excellence, via a handcrafted approach to high quality wine making’. Met veel aandacht ook voor duurzaamheid. Als het even kan worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt maar ‘natuur’, zoals lady bees en ganzen. Zij hebben daar grote passie voor die zij graag delen. Alles met als doel unieke wijnen te maken waar je met familie en vrienden van te genieten.

De Lady en meer

Zuid-Afrikaanse wijnen zijn spannender dat ooit. Onder ander door creatieve blends die de nieuwe goed opgeleide wijnmakers maken, en mogen maken! De Lady is daar een voorbeeld van. Een innovatieve blend van Viognier, Harslevelu, Sauvignon Blanc en Semilion. Gecreëerd door David Sadie. Een beauty die geurt naar abrikozen, honing, bloemen. Een levendige wijn, vol van smaak doch nog steeds fris met kruidige accenten. Gemaakt met minimale bemoeienis van de mens. Door Decanter met zilver beoordeeld, Platter 4,5 ster.

Spannend is ook dat men druivenrassen herontdekt. Andere wijnen dan de Chardonnay, ook lekker,bijvoorbeeld. Lemberg’s Harslevelu is zo een voorbeeld. Een prachtige rijke droge wijn, met een volle en aromatische kruidig smaak. Zelden als cepage. Een herontdekt druivenras van een herontdekte wijngaard uit 1983. Hoge excellente waardering door Platter, en 10 juni te proeven.

Naast deze wijnen heeft Lemberg de beroemde Spencer, een pragtige pinotage. Verder mooie wijnen als: Sauvignon Blanc, Harslevelu,  Rose (Syrah), Cape Blend, Pinot Noir, Syrah en rode blends.

En dan hebben we nog niet gehad over de andere wijnen die geschonken worden. Hartlik welkom op 10 juni!

Aanmelden Zomerproeverij met ‘The Lady of Lemberg”

 

 

Post navigation