check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie

Wijntips

Tim Atkin, ook topwaarderingen voor Mont Blois

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Tim Atkin, ook topwaarderingen voor Mont Blois
Mont Blois Pinotage Nina-Mari Bruwer

Tim Atkin MV over Mont Blois Wine Estate in zijn zojuist verschenen en toonaangevende South African Report 2020.

Dat is spannend, wat vindt hij van ‘onze’ wijnhuizen?! Want ja, wij vinden onze wijnen (natuurlijk) voortreffelijk!

Dus heel benieuwd wat de toonaangevende wijnjournalist Tim Atkin MV ervan vindt! Hij volgt Zuid-Afrika al jaren en proeft elk jaar de wijnen op zijn uitnodiging. En wat vindt hij van de wijnen uit Zuid-Afrika?

De eerste zin klinkt optimistisch:

‘It appears repeating: South Africa is making it’s greatest wines in its history’

Over Lemberg Wine Estate was hij erg positief. Wat vind hij van Mont Blois, onze nieuwste parel?

Mont Blois Wynlandgoed

Mont Blois hebben wij vorig jaar ontdekt. Na het proeven van Groot Steen Chenin Blanc waren wij overtuigd! En ons bezoek afgelopen maart bevestigde dat nog eens.

Wat een wijnen en wat een historie. Mont Blois wynlandgoed is opgericht in 1869 door de familie Bruwer. Zes generaties later heeft Ernst Bruwer de leiding over 3  uniek wijngaarden. Samen met zijn vrouw en Cape Wine Master  Nina-Mari Bruwer ( zie boven) zijn ze gepassioneerd om terroir specifieke wijnen te maken.

Dat doen ze in de appellatie (Ward) De Hoop in Robertson. Een betoverende plek op de uitlopers van de Langeberg bergketen waar het altijd 3 graden koeler is dan in de rest van Robertson.

Hier vind je Red Karoo gronden en voor Zuid-Afrika unieke kalksteen gronden. Fantastisch voor rijkere gebalanceerde wijnen.

Alle wijnen zijn ‘site specific and single vineyard’ en puur handwerk. De wijn moet de druif en terroir weerspiegelen. Daarom gaat wijnmaakster Nina-Mari Bruwer voor een minimale, pure benadering. Met natuurlijke vergisting en terughoudendheid in gebruik (nieuw) Frans eiken vaten.

Dit alles maakt Mont Blois wijnen herkenbaar als karaktervol, zuiver, vol fruitexpressie, complexiteit en elegantie.

Tim Atkin MV over Mont Blois

De Mont Blois wijnen hebben een trackrecord van minimaal 4.5 Platter sterren. En van Tim Atkin MV krijgen minimaal 90 punten!

Dit de meest recente beoordelingen van Tim Atkin MV :

  • Mont Blois Keller Colombard 2018: 95 punten
  • Mont Blois Groot Steen Chenin Blanc 2017 ;  95 punten
  • Mont Blois Hoog en Laag Chardonnay 2019: 93 punten
  • Mont Blois Kweekkamp Chardonnay 2019: 92 punten
  • Mont Blois Tarentaalsdraai Pinotage 2018: 94 punten
  • Mont Blois Bacchus Cabernet Sauvignon/Petit Verdot 2018: 91 punten.
Tim Atkin proeft Mont Blois wijnen

Behalve de Colombard leveren wij alle genoemde wijnen, al zijn wij vooral ook fans van de wijnen dia al op de fles gerijpt zijn en al eerder hoge beoordelingen ontvingen.

Onze favoriet is dit jaar de Tarentaalsdraai Pinotage. Dat komt mooi uit met de viering van Pinotage Day in gedachte. Tim zegt hierover:

Tarentaalsdraai is rarely mentioned when people compile a list of the Cape’s beste Pinotages, but it should be. Lighter and fresher than previous vintages., this o=is a very impressive red with violet and raspberry perfume, subtle, scented oak and layers of summer berries and aromatics spices. A Pinotage for Pinot Noir Lovers.

Over vintage 2016 die we nu leveren schreef tIm: ‘ Goe ge-eikt met sappig rood fruit met smaakvolle tannines.’ Wij omschrijven de wijn als een echte Pinotage. Vol fruit, met tonen van tabak, cederhout, chocolade en een mooie lange afdronk. Bij een rijk vleesgerecht of bij kaas zoals Cheddar. Genieten…

Geschonken bij toprestaurants  ..en thuis

De Mont Blois Groot Steen Chenin Blanc, Kweekkamp, Hoog en Laag en Tarentaalsdraai Pinotage staan inmiddels ook op de kaart van een aantal met Michelin sterren bekroonde restaurants.

Maar…..je kan er ook thuis van genieten! Klik voor alle Mont Blois wijnen hier.

Post navigation