check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

Rainbow’s End in topselectie Perswijn 2016

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Rainbow’s End in topselectie Perswijn 2016

Eervolle vermelding Rainbow’s End Cabernet Sauvignon 2012             perswijn-button-eervolle-vermelding

Het was spannend, voor het eerst een paar flessen ingestuurd. Wat zou het het top Perswijnpanel van onze wijnen vinden? Hoe mooi is het dat Rainbow’s End Cabernet Sauvignon meteen in de finale zit en een eervolle vermelding heeft gekregen! Ook de Cabernet Franc Limited is uitstekend beoordeeld. Beide wijnen staan nu komend weekend op TopSelectie tafel – de tafel met alle bekroonde wijnen die een plaats hebben bemachtigd tussen de beste wijnen van 2016.

Wijnmaker Anton Malan: wat maakt Rainbow’s End bijzonder?

Anton Malan Rainbow's End Kaaps WijnhuisAllereerst wil Anton Malan zijn blijdschap delen over de erkenning in Nederland voor zijn wijnen. Wijnen die in paradijselijke vallei ‘Banghoek’ in Stellenbosch worden gecreëerd. Een plek dat je bereikt met een goede auto, anders kom je vast te zitten. Een vallei waar de Kaapse luipaarden nog rondlopen, en de regenboog zich regelmatig laat zien en met een prachtig terroir voor rode volle wijnen. Het wijnlandgoed van 23 ha ligt hoog, tot wel 540 meter boven zeeniveau. Onlangs nog uitgeroepen tot beste terroir voor topkwaliteit Cabernet Franc in Zuid-Afrika. Zojuist een Michelangelo Double Gold ontvangen, en weer op de nominatie om van Platter – de Zuid Afrikaanse wijngids- 5 sterren te krijgen. En dan nu bij Perswijn Select!

Bij dit boutique wijnhuis, een familie bedrijf wordt alles nog met de hand gedaan. Het werk in de wijngaard zelf, het plukken tot het persen van alle druiven in een oude handpers. Ze verklaren hem soms voor gek, maar Anton weet zo de mooiste wijnen te maken. Er zijn hier maar weinig machines te vinden, zelfs het koelen van de wijnvaten gebeurt onder een klein watervalletje dat ontspringt uit de natuurlijke waterbron naast het huis. Hoe mooi. Duurzaamheid en passie gaan hier zo mooi samen.

De topkwaliteit wordt ook herkend door de beste restaurants uit Zuid-Afrika. ‘The Test Kitchen’ van Luke Dale behoort zelfs tot de top 20 van de wereld en schenkt Rainbow’s End. Maar ook La Colombe (ook aanrader!) en nog vele anderen.

RainbowAtRainbow's End

Profiteer nu van tijdelijk extra voordeel🍷

We hebben een leuke aanbieding. Zo kan je het zelf proeven bij de open haard of bij bijvoorbeeld een heerlijk stuk geroosterd vlees. Ga naar Rainbow’s End Cabernet Sauvignon 2012

Of proef ze bij de beste wijnen van 2016 – de Perswijn Select 23 en 24 oktober

De twee Rainbow’s End wijnen vindt je op Topselectie tafel van de Perswijn Select proeverij. Nummer 160 en 164. Op zondag 23 oktober en maandag 24 oktober kan je wel 180 wijnen proeven! In de Kookfabriek te Amsterdam. Voor aanmelden en meer informatie ga naar Perswijn Select .

En anders hartlik welkom bij proeverijen Kaaps Wijnhuis!

Post navigation