
Onze 5 favoriete voorjaars wijnen 🌷
Deze wijntips zijn niet alleen lekker met Pasen, maar ook voor in het voorjaar. De gerechten worden wat ‘minder zwaar’ en typische gerechten als asperges en lam zijn extra populair. Welke wijnen daar extra lekker bij zijn?
We hebben de 5 meest populaire voorjaars gerechten gecombineerd met baie lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen. De wijnen zijn internationaal bekroond, exclusief en niet in de supermarkt te koop. Direct van de boutique wijnhuizen, dus voordelig geprijsd.
Laat je inspireren en op zijn Zuid-Afrikaans Geniet it!

Wijntip voor bij Frisse salades en quiche
Heerlijk bij de brunch. Kies voor een frisse witte wijn die de quiche wat minder zwaar doet aanvoelen en mooi de frisse tonen oppikken van de salade. De veelzijdige Roodekrantz Chardonnay combineert prachtig!
Wijntips voor bij Gebraden ham
Mooi stuk ham met bijvoorbeeld een honing saus. Baie lekker met de fruitige Glenelly Glass Collection Merlot, of de Roodekrantz 1954 Old Vine Cinsault. En als je nog iets anders wilt dan raden we je de Windmeul Reserve Pinotage en de Lemberg Pinotage aan. Allen top combinaties en geschonken door toprestaurants!
Wijntips voor bij Asperges
Het asperge seizoen is begonnen. Kies voor de Windmeul Chenin Blanc als je de asperges met beenham en romige saus bereidt. Serveer je witte gekookte asperges met botersaus, citroen en nootmuskaat dan is de Roodekrantz Chardonnay met een vleugje houtrijping een hele mooie keuze.
Wijntips voor bij Lamsvlees
Voorjaar … lam. Lam heeft een sterke eigen smaak en mag dan ook een krachtiger rode wijn hebben. Kies voor een verleidelijke Glenelly Glass Collection Cabernet Franc. Ook een shiraz of shiraz gedreven wijn combineert prachtig. Voor een elegante Syrah met rijp fruit en kracht ben je bij Lemberg Nelson Shiraz aan het goede adres.
Wijntips voor bij Rundvlees
Heerlijk gebakken of geroosterde biefstuk of entrecote op menu? Combineer dit mooie stukje vlees met de Glenelly Cabernet Sauvignon of de Glenelly Red Estate Blend (met oa. Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot …). Je zal onder de indruk zijn.