check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

Op bezoek bij Mont Blois, met Nina-Mari en Ernst Bruwer in Robertson

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Mont Blois, met Nina-Mari en Ernst Bruwer in Robertson

Dit is de fraaie en gezellige proefruimte van Mont Blois Wine Estate in Robertson.

Prachtig gelegen, met uitzicht op de wijngaarden. En daar kan je – op afspraak – hun fantastische wijnen proeven. Mont Blois heeft een historie die terug gaat tot 1869. En nu 6 generaties verder maken Ernst en Nina-Mari Bruwer hier hun wijnen.

Met Nina-Mari, wijnmaakster, gingen we de wijnen proeven.

Om te beginnen de Chenin Blanc Groot Steen 2017. Single Vineyard & Estate wine. Gemaakt van 30 jaar oude wijnranken. Tonen van marmelade, kweeperen, appeltaart en kruiden. Complex en vol. Het fruit komt goed door op het palet, met veel lagen en complexiteit.

Vervolgens de Kweekkamp Chardonnay 2017. Ook weer een Single Vineyard & Estate wine. Elegant, subtiel met laagjes van citrus tonen. Mineraliteit op het palet. Mooi gebalanceerd en met een lange afdronk.

Beide witte wijnen zijn, per fles, bestelbaar op onze website. Wil je meer bestellen? Stuur me dan een mailbericht.

De rode wijnen, de Bacchus 2016 (Red Blend) en de Taretentaalsdraai 2016 (Pinotage) zal ik nu niet bespreken. Waarom niet? Nieuwe vintages moeten nog door de strenge keuring van Nina-Mari heen komen. En van de huidige vintages hebben we slechts nog enkele flessen voor de liefhebbers. Interesse? Stuur me dan dan een mail albert@kaapswijnhuis.nl.

En dan…. de dessert wijn van Mont Blois! Deze hebben een lange historie, Nina-Mari liet een fles zien uit 1976 en op de foto staat een fles uit 1984. Het huidige etiket is identiek hieraan. We proeven de Pomphuis Muscadel 2016, Net bij ons binnen en dus weer leverbaar.

De Muscadel druif is vol rijp (28) geplukt van een wijngaard van 26 jaar oud. Het is een volle, zoete dessert wijn met een rijk gouden kleur. Met een bouquet van perziken, abrikozen, rijpe meloenen en rozijnen. Fantastisch! Vol, sappig een beetje siroop? Fruit gebalanceerd door mooie zuren. Prachtig geïntegreerd en een groot voorbeeld waarom je wijnen mag versterken!! Gekoeld (14-16 graden) van genieten met een stukje blauwadres kaas, crême brulee of ijs met crême caramel. Bewaar advies? Voor eeuwig…..maar dat lukt je toch niet.

Noot: Zolang de Platter Guide bestaat – inmiddels 40 jaar – staat de Mont Blois Muscadel erin. In 2020 met 4,5 sterren!

 

 

Post navigation