check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie

Wijntips

Op bezoek bij de “Burgunders” van de buren ….

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij de “Burgunders” van de buren ….

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van de wijnen uit Zuid-Afrika en in het bijzonder van onze wijnhuizen. Maar gelukkig komen er ook uitstekende wijnen uit andere landen.

Zo waren wij een paar dagen in het Ahrdal, het kleine gebied net over de grens in Duitsland vermaard om de Burgunder. In al haar verschijningsvormen, zoals de Weissburgunder, de Grauburgunder, de Frühburgunder en natuurlijk de Spätburgunder. Prachtige wijnen waarbij vooral de Frühburgunder mij enorm heeft verrast. De Frühburgunder rijpt zo’n vier weken eerder dan Spätburgunder (logisch toch, met zo’n naam….). Geen gemakkelijke druif, met lage opbrengsten per hectare (40 hl per hectare is de norm ongeveer) maar met doorgaans meer kleur en aroma dan jonge Spätburgunder.

DSCF3353 (Kopie)En dat hebben wij uitgebreid geprobeerd natuurlijk! Bij onder andere Weingut Jean Stodden, Weingut Meyer-Näkel en Weingut Kriechel. Bij de laatste hebben wij een schitterende wein-wanderung meegemaakt. Een wandeling, over de Rotweinwanderweg, stevige hellingen en tussen de wijnranken door. Met 4 proef stations onderweg hadden we geen dorst en bij terugkomst stond het uitgebreide buffet klaar en verdween de trek ook. Met nog een paar proef wijntjes erbij hebben wij genoten. Veel gezien, geproefd, ontdekt en erbij geleerd.

Die lage opbrengst per hectare en het relatief kleine gebied  heeft wel zijn invloed op de prijzen.  Goede kwaliteit en weinig aanbod leidt tot schaarste en hoge prijzen. Voor echte top Früh- of Spätburgunder moet je denken aan € 15 tot € 40 euro (Duitse prijzen= lagere BTW en geen accijns). De wijnen afkomstig van de wijnranken (speciaal geselecteerd, kleinere druiven) met het lintje kost € 39.  Gelukkig hebben wij nog wat TOP Winters Drift Pinot Noir 2013 voor € 14,95 !

 

Post navigation