check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie

Wijntips

Oogst 2018 en …. water?!

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Oogst 2018 en …. water?!

Het zal u niet zijn ontgaan dat de West-Kaap te maken heeft met een van de ergste droogtes in lange tijd. De verwachting is dan ook dat dit de opbrengst van de 2018 oogst zal beïnvloeden. De huidige voorraden in acht nemend, is de verwachting  dat het tekort rond de 9% zal liggen ten opzichten van 2017. Sommige gebieden worden meer geraakt dan anderen, dat kunt u op onderstaande kaart zien.

MAP_water_shortage

Er wordt momenteel veel bericht over de watercrisis in Kaapstad en een mogelijke “Day Zero”. De boodschap van SA Tourism is om vooral wel te komen.  Het effect op het watergebruik van toeristen is 1% maar het economisch belang veel groter. Toerisme is van groot belang voor Zuid-Afrika, juist ook om de tegenvallers in de landbouw te compenseren. De situatie met water beperkingen wordt gezien als het “nieuwe normaal”.

Western Cape Minister of Economic Opportunities, Alan Winde said: “We’ve worked hard to build our tourism destination into the award winning sector it is today: Cape Town has won the Telegraph Best City award for five consecutive years and is routinely voted as a top tourist destination in other readers’ choice polls. Our airport is the best in Africa. These polls are voted for by our visitors, and reflect the excellent experiences they have had here. We work tirelessly to uphold this reputation and ensure that all visitors to our shores are able to leave with only positive stories to recount. We urge visitors to make sure Cape Town is on their immediate bucketlist, but to use water responsibly while they are visiting us. Saving water in Cape Town means saving jobs in Cape Town.”

Post navigation