check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie

Wijntips

Mont Blois – nieuw in Nederland exclusief bij Kaaps Wijnhuis

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Mont Blois – nieuw in Nederland exclusief bij Kaaps Wijnhuis
Op feestelijke wijnproeverij- Mont Blois - Wijnmaket Nina - Mari Bruwer Cape Wine Master

Mont Blois Wine Estate ontdekt op de WOSA proeverij

Beroepsmatig proeven we nogal wat wijnen maar soms proef je iets hééééél bijzonders! Echt genieten – WOW……..En dat was op de WOSA proeverij waar we kennis maakten met het Mont Blois Wine Estate uit Zuid-Afrika. Als je de zware fles in je handen nam wist je het al..

een wijn vol passie. Mont Blois is een boutique wijnhuis dat verscholen ligt in De Hoop vallei, een speciale appellatie in wijngebied Robertson.

De geschiedenis van het Mont Blois Wine Estate en de familie Bruwer gaat terug tot 1869 toen de eerste boerderij werd gekocht. Zes (!) generaties later leidt Ernst Bruwer 3 boerderijen in Robertson te weten: Mont Blois, La Fontaine en Sunshine. De kelder van het Mont Blois Wynlandgoed is in 1884 gebouwd en is zojuist gerenoveerd om er in stijl te proeven.

De boerderij is vernoemd naar het pittoreske stadje Blois aan de Loire waar de familie Bruwer vandaan komt. Eigenaar Ernst Bruwer nam het over van zijn grootvader Ernst Bruwer senior. Hij geloofde in sustainable wijnbouw en dat oudere wijngaarden verzorgd dienen te worden.

Ernst en Nina-Mari Bruwer, passie voor het wijnmaken

Wijnmaker Nina-Mari en Ernst ontmoeten elkaar tijdens hun studie Wijnbouw en Oenelogie aan de Universiteit van Stellenbosch. Nina-Mari kwam in 2008 bij het team en in 2014 werd zij uitgeroepen tot Cape Wine Master.

Beide zijn gepassioneerd over het maken van specifieke kwaliteitswijnen. Ernst zorgt voor de beste druiven door veel zorg van de wijngaard. Nina-Mari creëert met een minimalistische aanpak de wijnen. De Muscadel kent een lange historie in Zuid-Afrika en ook bij Mont Blois. Er zijn in de tijd meer specifieke wijnen bijgekomen.

Handcrafted, single vineyard wijnen

Al hun wijnen zijn “Single Vineyard, Site Specific wines “, natuurlijk vergist en van uitzonderlijke kwaliteit. En schaars want er worden slechts een klein aantal vaten gemaakt. Zij staan al lang bekend om de dessert wijn Pomphuis Muskadel die weer is bekroond met Platinum bij de Muskadel Awards SA. En de wijnen van Mont Blois zijn inmiddels ook door de internationale wijnpers ontdekt.

Zo is Tim Atkin MV verliefd geworden op Mont Blois en in het bijzonder op de Kweekkamp Chardonnay – die hij uitriep tot wijn van het jaar 2019!!

“Refined, leesy, textured and showing the freshness and precision of its limestone soils, it’s a very classic white – 2020-28”

We hebben beperkt op voorraad: Kweekkamp Chardonnay 2017 (95 pnt) , Groot Steen Chenin Blanc 2017 (94 pnt) , Bacchus Red Blend 2016 (89 pnt), Tarentaalsdraai Pinotage 2016 (90 pnt) en de unieke dessertwijn Pomphuis Muscadel.

En vanaf NU leverbaar in Nederland bij het Kaaps Wijnhuis! En een aantal te proeven op 24 november Meer weten – meer bestellen? Ook over de mogelijke verpakkingen? Kijk in de webwinkel bij “andere wijnhuizen” of stuur een bericht aan albert@kaapswijnhuis.nl

Post navigation