check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

Een stille Champagne? Ontdek Haute Cabrière Chardonnay Pinot Noir 🥂

By Algemeen, Zuidafrikaanse wijnen Reacties uitgeschakeld voor Een stille Champagne? Ontdek Haute Cabrière Chardonnay Pinot Noir 🥂
Haute Cabriere, bekend om haar Haute Cabrière Chardonnay Pinot Noir

Nieuw! Haute Cabrière en haar stille Champagne uit Franschhoek

Het is zover, nu ook bij Kaaps Wijnhuis te koop! De Haute Cabrière Chardonnay Pinot Noir is een weergaloze witte wijn uit het wijngebied Franschhoek. Extra top is dat hiermee een wens van een aantal dierbare klanten in vervulling gaat. De wijn doet bij hen de mooie herinneringen aan Zuid-Afrika herleven. Bij ons ook, alhoewel …..tijdens ons bezoek aan dit wijnhuis regende het pijpenstelen! Dat komt niet vaak voor dat je vanuit de auto met plu hard moet rennen naar de ingang. De proeverij smaakte daarentegen heerlijk. Pinot Noir, bubbels, en bij het proeven van deze wijn brak breekt de zon onmiddellijk door. Hoezo een ‘stille Champagne’? Tijd voor een kennismaking met deze wijn en wijngoed 🥂!

Haute Cabrière Chardonnay Pinot Noir

Een bijzondere combinatie is deze Chardonnay en Pinot Noir. Je kent het alvast vanuit de Champagne waar ze er heerlijke bubbels van maken, soms nog aangevuld met Petit Meunier. In Zuid-Afrika combineren ze graag traditie en de drive om te vernieuwen. En zo kwam de eigenzinnige Achim von Arnim in 1994 met het eerste oogstjaar van deze ‘stille Champagne’.

Deze zinnenprikkelende wijn brengt de kwaliteiten van deze druiven vloeiend bij elkaar. De Chardonnay brengt finesse en frisheid, de Pinot Noir zorgt voor extra smaak en structuur. Wat een heerlijk fris en smaakvol glas wijn!

De beste druiven worden met de hand geplukt. Daar daar ziet de huidige wijnmaker en zoon van de oprichter Takuan van Achim persoonlijk op toe. De trossen worden voorzichtig geperst om zo het pure sap in de fles te krijgen.

Als je de wijn inschenkt zie je een licht gouden kleur met een heel lichte roze schittering.  Steek je neus in het glas en laat je ontroeren door een boeket van witte perzik, lychee, citrus tonen en wat rood fruit. In de mond geeft de wijn heerlijke smaken van tropisch fruit, citrus en een hint van kruiden in de afdronk. Deze geweldige Haute Cabriere Chardonnay Pinot Noir is nu ook hier bij ons te bestellen.

Het verhaal van traditie en vernieuwing van dit wijngoed

Rij door charmant Franschhoek en ga bij het Hugenoten Monument linksaf. Je begint te klimmen en ja hoor, daar zie je het wijngoed liggen en je kan meteen genieten van het uitzicht. Maar er valt meer te genieten. Haute Cabrière heeft een historie die teruggaat tot 22 december 1694. De Franse Hugenoot Pierre Jourdan arriveert dan in Olifantshoek, nu bekend als Franschhoek. En hij gaf het de naam van zijn vroegere woonplaats Cabrière in Frankrijk.

Sinds de jaren ’80 is de familie Achim von Arnim eigenaar. Achim deed veel ervaring op bij Boschendal en had al snel zijn eigen ideeën. Zijn visie was om als eerste wijnen te gaan maken in de traditionele stijl van het Champagne wijngebied. Dus bruisende Vonkelwijnen volgens Methode Cape Classique (= op Champagne wijze ) met Chardonnay en Pinot Noir. Daar was lef voor nodig want het was de grote vraag of die moeilijk druif Pinot Noir wel zou aarden in de Franschhoek gebergten. En ja, uiteindelijk heeft hij de goede plekken weten te vinden waarop de druif volop floreert.

Een vervolgstap blijft niet uit en hij creëert weer als eerste een niet bubbelende, dus stille wijn met deze twee druiven. Nu is deze Chardonnay Pinot Noir het vlaggenschip van dit wijnhuis! Tijd om van deze wijn te genieten op je eigen terras of tuin, Gesondheid!

Haut Cabrière Chardonnay Pinot Noir; de 'stille Champagne' van dit wijn huis uit Franschhoek in Zuid-Afrika.
Haute Cabriere Chardonnay Pinot Noir k

Post navigation