‘Zo lekker!’ klonk het meermaals.
Het combineren van wijn met eten blijft een boeiende belevenis. Ook Bobotie werd al een paar keer tijdens wijnproeverijen gecombineerd met volle doch soepele rode wijnen, ‘zo lekker’! Door het lichte zoetje in de Bobotie heerlijk met Pinotage, maar ook een frisse Chenin Blanc paste heel goed.
Bobotie is het bekendste gerecht uit Zuid-Afrika. Met gehakt, specerijen en een ‘kurkumalaag’. In 1951 werd het opgenomen in een internationaal receptenboek door de Verenigde Naties.
Het recept was echter al bekend tegen de 17de eeuw aan de Kaap. Men denkt dat het ooit begonnen is met onze eigen Jan van Riebeeck. De Hollanders wisten wel hoe je een gehaktschotel klaar kon maken. Het leuke is dat door alle Oost-Indische invloeden en hun specerijen het gerecht steeds meer smaak kreeg. Nu zouden we het een ‘fusion’ gerecht noemen.
Geniet van een stukje Zuid-Afrika thuis, met het Bobotie recept van Albert zoals je hebt kunnen proeven tijdens onze culinaire proeverij.
Ons wijnadvies:
- Windmeul Kelder Pinotage 2015
- Windmeul RESERVE Pinotage 2015
- Lemberg Spencer 2014
- Lemberg Pinotage 2014
- Marras Swartland Chenin Blanc 2017
- Ernie Els Big Easy White 2018
Klik op Bobotie Recept Albert Kaaps Wijnhuis 2019 om het recept te downloaden. Op zijn Zuid-Afrikaans, ‘Geniet dit en gesondheid’!