check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

Baie lekkere Bobotie: geniet van Zuid-Afrikaanse favoriet

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Baie lekkere Bobotie: geniet van Zuid-Afrikaanse favoriet

‘Zo lekker!’ klonk het meermaals.

Het combineren van wijn met eten blijft een boeiende belevenis. Ook Bobotie werd al een paar keer tijdens wijnproeverijen gecombineerd met volle doch soepele rode wijnen, ‘zo lekker’! Door het lichte zoetje in de Bobotie heerlijk met Pinotage, maar ook een frisse Chenin Blanc paste heel goed.

Bobotie is het bekendste gerecht uit Zuid-Afrika. Met gehakt, specerijen en een ‘kurkumalaag’. In 1951 werd het opgenomen in een internationaal receptenboek door de Verenigde Naties.

Het recept was echter al bekend tegen de 17de eeuw aan de Kaap. Men denkt dat het ooit begonnen is met onze eigen Jan van Riebeeck. De Hollanders wisten wel hoe je een gehaktschotel klaar kon maken. Het leuke is dat door alle Oost-Indische invloeden en hun specerijen het gerecht steeds meer smaak kreeg. Nu zouden we het een ‘fusion’ gerecht noemen.

Geniet van een stukje Zuid-Afrika thuis, met het Bobotie recept van Albert zoals je hebt kunnen proeven tijdens onze culinaire proeverij.

Ons wijnadvies:

Klik op Bobotie Recept Albert Kaaps Wijnhuis 2019  om het recept te downloaden. Op zijn Zuid-Afrikaans, ‘Geniet dit en gesondheid’!

Post navigation