check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel +31 (0)88 050 00 00

Wijntips

Bijzondere Wijnproeverij met Wijnmaker op 17 mei

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere Wijnproeverij met Wijnmaker op 17 mei

Kobie Viljoen-Wijnmaker- Wijnproeverij Kaaps Wijnhuis

Ontmoet de wijnmaker Kobie Viljoen en proef zijn pragtige wynen

Weer iets besonders op Kaaps Wijnhuis te beleven! Op dinsdag 17 mei komt Kobie Viljoen naar ons Proeflokaal. Ingevlogen vanuit Zuid-Afrika en onze spesiale gast. In mooi Suid-Afrikaans vertelt wijnmaker Kobie deze avond gepassioneerd over zijn pragtige wynen, en ….laat ze je natuurlijk ook proeven 😜👌!

Zo proef je zomerse witte wijnen:  zijn intense Sauvignon Blanc, fruitige Chardonnay, Chenin Blanc, en verleidelijke Witte Blends. Doch ook elegante Shiraz en ..nog meer moois.  Allen met zijn natuurlike wynbereiding en nieuw voor Nederland, een primeur!

Kobie Viljoen has an intense passion for Shiraz and believes a winemaker needs diversity to achieve complexity

Hoe selecteert de wijnmaker zijn fruit? Hoe creëert hij zijn wijn? Kobie zal graag je vragen beantwoorden op;

 dinsdag 17 mei, van 20.00 uur tot ca 22.00 uur, Beemsterboerstraat 6, te Huizen

Natuurlijk zijn er ‘aantreklike’ aanbiedingen voor deze nieuwe en voor onze andere zomerse wijnen.

Ga jij proeven met Kobie Viljoen? Reserveer snel een gratis plekje

Het belooft weer een baie leuke en boeiende aand te worden! Gratis voor Wijnvrienden van Kaaps Wijnhuis. Meld je snel aan op  mailto:info@kaapswijnhuis.nl 👈 ,want er is beperk plek. Uiteraard ben je van harte welkom om vrienden of familie mee te nemen! Nog geen Wijnvriend? Als we je mogen aanmelden voor de Wijnbrief is dat opgelost: dan ontvang je bovendien de leukste aanbiedingen, wijntips, en kan je gratis of tegen gereduceerd tarief mooie wijnproeverijen meebeleven.

Aanmelden Wijnproeverij met Wijnmaker

Lees verder meer over Kobie en wat zoal ontkurkt wordt.

Wie is Kobie (Jacobus) Viljoen?

Blog Kaaps Wijnhuis Kobie ViljoenBij Kobie Viljoen, als afstammeling van de Hugenoten uit 1671, zit het wijnmaken al generaties in het bloed. De Hugenoten waren gevlucht uit Frankrijk en brachten wijnexpertise naar Zuid-Afrika. Zijn Franse familie naam Villion werd later op zijn Zuid-Afrikaans Viljoen en de familie leefden altijd van het boeren op de vruchtbare gronden van de Kaap. Met focus op wijn.

Met 20 jaar ervaring bij wijnhuizen als Spier en Gabriëlskloof, met vele prijswinnende wijnen, gaat hij zijn eigen droom achterna. Zijn eigen elegante stijl van wijnmaken met de beste druiven uit cool climate regios als Elgin en Bot River voor Rivendell en Villion. De druiven worden hand geselecteerd, komen van diverse gebieden en ondergaan traditionele fermentatie methodes. De hand van de meester zie je ook terug in de keuze van de Franse eikenvaten en de tijd van rijpen in deze wijnvaten.

Rivendell – Select Award Winning Wines from Bot River

Blog Kaaps Wijnhuis RivendellKobie is de wijnmaker voor een van de meest prestigieuze boutique wijnhuizen in Zuid-Afrika. Rivendell staat synoniem voor geweldige wijnen, fantastisch eten en persoonlijke aandacht. Als wijnhuis streeft ze om in Zuid-Afrika tot de top te behoren met de Sauvignon Blancs en Shiraz. Voor wijnliefhebbers die van pure en authentieke wijnen houden. Bot Rivier is een opkomend gebied en ideaal voor deze druivenrassen, dichtbij de koele Atlantische Oceaan….

De Sauvignon Blanc heeft van begin af aan hoge beoordelingen gekregen (Platter 4,5* etc.). Ook de Shiraz 2012 is pragtig. Kobie laat ze je graag proeven. Meer info over Rivendell, klik dan hier.

Villion – Family Wines

Blog Kaaps Wijnhuis Villion Family WinesEen echte familie onderneming, iedereen doet mee. Kobie focussed ook hier op premium wines, meestal andere variëteiten dan voor Rivendell.

Hiervoor selecteert hij van verschillende wijngaarden die druiven die sterk bijdragen aan zijn unieke stijl van wijnmaken. De wijngaarden liggen allen dichtbij de oceaan, en op verschillende hoogtes. Zoals het hoger gelegen Elgin waar zijn prachtige Chardonnay vandaan komt, en Viognier voor zijn mooie Witte Blends.

Aanmelden voor wijnproeverij kan op: mailto:info@kaapswijnhuis.nl

 

 

 

 

 

 

 

Post navigation